Villa

Amstelveen

De woning is split level, onder de woonkamer is een lounge ruimte 2 m. onder peil, de woonkamer begint op de 0,8 m. boven peil en is anderhalve verdieping hoog. Vanaf de overloop kijk je in de woonkamer.

De vierkante woonkamer is symmetrisch, het kader rondom de grote ramen komt terug in de zijwanden en in het plafond. Het verlaagde kader onder het plafond geeft indirect licht naar boven, grote spots en een kroonluchter verlichten de woonkamer. De kaders komen terug in de wanden, waardoor de gelaagdheid versterkt.

De begane grondvloer is geheel bekleed met Turks marmer, ook op de brede trap naar de living. In het lage gedeelte van de begane grond, heeft een marmerplint van 80 cm hoog. Hiermee komen de verschillende lagen samen en ruimtes samen.

De wanden in de living hebben een terug liggend gedeelte. Deze nissen zijn bekleed met een luxe vachtbehang van Elitis, passend bij het notenhouten maatwerk meubilair en marmeren vloer.

Het notenhouten maatwerk komt ook terug in de eetkamer en in de lounge beneden.

De entreehal heeft een dubbele verdiepingshoogte, met naast de open trap een wand bekleed met arezia quarzite. He kijkt vanaf hier helemaal tot in de nok van de villa.

Alle ruimtes maken contact met elkaar zonder hun eigenheid te verliezen.

Deze villa staat in Amstelveen in een nieuwe groene woonwijk. Randvoorwaarde: baksteen, een zadeldak en antraciete dakpannen. We hebben gekozen voor zonnecelpannen, deze vormen samen met de warmtepomp de groene installatie. o op de meter.

Oplevering zomer 2018